Ne samo želja po ponovni uporabi, tudi ljubezen do tradicije, predvsem čipk, je navdihnila kolekcijo chic2vintage. Čipka je slovenskega človeka spremljala od rojstva do groba. Eleganca, ljubezen, spretnost in spomini, vse je skrito v čipki. Današnji čas jo vztrajno odriva in ji ne prizna njene prave vrednosti, zato jo želimo vključiti v vsakdanjik sodobnega človeka.

Vsi predmeti, od nočnih omaric, stolov, lončkov, skrinjic, okvirjev, so unikati. Večina je iz zavrženih, pozabljenih ali neuporabnih predmetov. Dočakali so svoj konec, z eno nogo že v smeteh. Namesto na smetišče so romali pod ustvarjalne roke, kje so očiščeni in na novo ozaljšani dobili še eno priložnost. Preživeli so svojo dobo, zdaj pa ponovno oživeli v belini s patino, ki poudari njihovo vintage vrednost. Ohranjen šarm let je ostal skrit v razmerjih, materialu, eleganci. Bela preobleka, kot barva čistosti in ponovnega začetka, obogatena s čipko, ali tridimenzionalnim vintage reliefom pusti predmetu šarm prvotne uporabe in ga obogati s trenutnim navdihom .

S tehniko decoupage se čipka prilepi na predmet, obeli z akrilno barvo in patinira z bitumom, ki daje videz obrabljenosti. Pohištvo se zaščiti z antičnim voskom, predmeti, ki potrebujejo čiščenje z vodo, pa z akrilnim lakom. Čipka tako dobi videz okamenelosti, kar simbolizira monumentalnost svojega obstoja, patini pa dopusti, da ji da pridih njene zrelosti. Po podobnem postopku se pripravlja tridimenzionalne vzorce. Motivi so povzeti iz bogate dediščine slovenskih vzorcev, a hkrati stilizirani in prilagojeni uporabi predmeta. Tehnika je avtorska. Materiali za čiščenje, obdelavo in prenovo so okolju prijazni, lokalnega izvora, lokalnih proizvajalcev.